Tereza Nvotová

Režie , Hrají , Scénář , Námět

Slovak director Tereza Nvotová, who studied documentary filmmaking at Prague’s FAMU, impressed Czech Film Critiques with her debut Filthy (2017), about young girl‘s revolt against the violator and liberation from the violence, for which she won Best Film and Newcomer of the Year awards. Her second feature, Nightsiren, about woman's revolt against a collective and a deeply-rooted tradition that shames and demonizes her, celebrated world premiere at the prestigious Cineasti del Presente Competition at Locarno Film Festival in 2022 and won the prestigious Golden Leopard for the best film.

Filmografie

Špína

2017, Režie, Scénář, Námět

Kuličky

2008, Hrají

Tango s komáry

2009, Hrají

Světlonoc

2022, Režie, Scénář

Malé oslavy

2008, Hrají

Ježíš je normální!

2008, Režie, Scénář

Mečiar

2017, Režie, Scénář, Námět

Mars

2018, Scénář, Námět, Hrají

Czech Film Center

oddělení Státního fondu kinematografie pro propagaci české kinematografie v zahraničí

Email: info@filmcenter.cz

Kontaktujte nás